Hangi Magnezyum Formunu Günün Hangi Saati Almalısınız? - Vitafenix
Tüm siparişlerinizde kargo ücretsizdir
Sepetim
Sepetinizde ürün bulunmamaktadır
Ara Toplam :
KDV (%1) :
Iskonto :
Kargo :
Toplam :
Sepet
Hangi Magnezyum Formunu Günün Hangi Saati Almalısınız? - Vitafenix

13.09.2023


Hangi Magnezyum Formunu Günün Hangi Saati Almalısınız?


Magnezyum, kas ve sinir fonksiyonu, kalp ritminin düzenlenmesi ve kemik sağlığı dahil olmak üzere birçok vücut fonksiyonunda önemli bir rol oynayan önemli bir mineraldir. Bu elektrolit sağlıklı bir beslenme yoluyla vücuda alınabilse de araştırmalar, günümüzün işlenmiş besinlerinden tüketen birçok insanın yeterli miktarda magnezyum alamadığını gösteriyor. Magnezyum sebze, baklagiller, kuruyemişler, tohumlar ve tam tahıllar gibi işlenmemiş gıdalarda bulunmaktadır. Yüksek miktarda alkol alımı, aşırı pişmiş gıdaların tüketilmesi ve bazı sağlık problemleri de magnezyum seviyelerine düşüşe katkıda bulunabilir.
 
Daha fazla magnezyuma ihtiyacınız varsa magnezyum takviyeleri size yararlı olabilir. Ancak magnezyum takviyesi alma kararı veren bireylerde hangi magnezyum türünün onlar için en doğru seçenek olduğu konusu bireyleri zorlamaktadır. Magnezyum oksit, magnezyum sitrat, magnezyum glisinat gibi birçok magnezyum formu bu kararı vermeye çalışan bireylerin başını döndürmeye yetiyor.
 
Her magnezyum türü kişileri farklı şekilde etkilemektedir. Bazı magnezyum formları vücuttaki bazı ağrı tiplerini hafifletmek ve uykuya yardımcı olmak için yararlı iken, diğerleri ise sindirim sistemi üzerinde gerçekten güçlü bir etki yaratmaktadır. Farklı türdeki magnezyum takviyelerinden hangisinin bireysel ihtiyaçlarınız için en yararlı olduğunu öğrenmek ve en iyi sonuçları almak için hangi magnezyum formunu ne zaman almanız gerektiğini öğrenmek için bu kılavuzu kullanabilir veya Vitafenix in sizler için kullanmanız gereken magnezyum formlarını sabah ve gece alınması gerekenlere göre ayrı ayrı kapsüllerde sunduğu sabah ve gece magnezyum takviyesi ürünümüz Magna-P 'yi inceleyebilirsiniz.
 
 
 
 
 
Magna P Magnezyum takviyesi aynı kutuda 30 sabah kapsülü ve 30 gece kapsülü içerir. Sabah kapsülünde magnezyum malat ve magnezyum sitrat gündüz metabolizmasına destek olurken gece kapsülünde magnezyum bisglisinat ve magnezyum taurat gece metabolizmasına katkı sağlar. Her iki kapsülde de bulunan aktif vitamin B6 magnezyumun hücre içine geçişini ve emilimini artırır.
 
 

Magnezyumun Faydaları


Uzmanlar, magnezyum eksikliklerinin yetişkinlerde, özellikle de sindirim, kardiyovasküler ve metabolik sorunları olanlarda oldukça yaygın görüldüğüne inanmaktadır. Vücudumuzun en iyi şekilde fonksiyon gösterebilmesi için sürekli bir magnezyum kaynağına ihtiyacı vardır. Yeşil yapraklı sebzeler, chia tohumları, süt, yulaf gibi tam tahıllar, baklagiller, kabak çekirdeği ve avokado gibi yiyecekler harika magnezyum kaynaklardır.
 
Yeterli magnezyum tüketmenin potansiyel faydaları:
 
  • Kemik sağlığına destek: Magnezyum, uygun kemik oluşumu ve kemik yoğunluğunun korunması için gereklidir ve düşük magnezyum seviyeleri olan bireylerde osteoporoz (kemik erimesi) riskinin daha yüksek olduğu gösterilmiştir.
  • Kalp sağlığına destek: Magnezyum kalp ritmini ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.
  • Ruh hali ve uyku konusunda yardım: Pek çok kişi, magnezyumun vücut üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip olduğunu ve ruh hallerini iyileştirmeye, kaygı ve gerginlik belirtilerini azaltmaya yardımcı olabileceğini düşünmektedir. Ayrıca magnezyum, uykuyu düzenleyen bir hormon olan melatonin üretimi için de önemlidir.
  • Migrenden kurtulma: Bazı araştırmalar magnezyumun migreni önlemeye yardımcı olabileceğini öne sürmektedir.
  • Egzersiz performansını arttırma: Kas fonksiyonu ve enerji üretimi için çok önemli olduğundan, düşük magnezyum seviyeleri kas zayıflığına ve yorgunluğa yol açarak fiziksel performansı ve iyileşme süresini negatif engelleyebilir.

     

Kimler Magnezyum Takviyesi Almalı?


Önerilen günlük magnezyum alımı yaşa, cinsiyete ve kadının hamile veya emziren olup olmadığı gibi diğer faktörlere bağlıdır. Ulusal Sağlık Enstitüleri şu anda yetişkin erkeklerin günde 420 miligrama, yetişkin kadınların 320 miligrama, hamile ve emziren kadınların ise günde 400 miligrama kadar magnezyuma ihtiyaç duyduğunu öne sürmektedir. Ancak bazı uzmanlar önerilen bu miktarların bazı kişiler için hala düşük kalabileceğini iletmektedir.
 
Genel olarak, yetersiz magnezyum alan bireyler bu sorunun çözümünü günlük beslenmelerine magnezyum açısından zengin gıdaları daha fazla dahil ederek başlayabilir. Bununla birlikte, besin emiliminde sorun yaşayan kişiler, sporcular ve çok fazla stres altında olanlar genellikle normal bireylerden daha fazla magnezyuma ihtiyaç duyarlar; bu durumda magnezyum takviyelerini günlük rutine dahil etmek akıllıca bir hareket olacaktır.
 
İhtiyacınız olan magnezyumu almadığınıza dair bazı işaretler şunlardır:
 
  • Kas krampları veya huzursuzluk
  • Uyku problemi
  • Tükenmişlik
  • Kronik stres
  • Kabızlık
  • Karıncalanma veya uyuşma hissi
Vücudunuzdaki magnezyum seviyelerinin ne durumda olduğundan veya magnezyum alımınızı artırmak için en iyi şekilde nasıl ilerleyeceğinizden emin değilseniz, diyetinizi ve yaşam tarzınızı değerlendirmek için yetkili bir doktora danışmanızı önermekteyiz.
 
 

Magnezyum Almak İçin Günün En İyi Zamanı?

 
Rutininize bir magnezyum takviyesi eklemeye karar verirseniz, bunu ne zaman almanız gerektiği kullandığınız magnezyumun türüne ve bu da ilk etapta neden bir magnezyum takviyesi almak istediğinize bağlıdır.
 
Türü ne olursa olsun ve günün hangi saatinde alınırsa alınsın, magnezyumun daha iyi emilim için aç karnına alınması önerilmektedir. Ayrıca, magnezyum emilimini engelleyebilecek yüksek miktarda çinko içeren takviyeleri almaktan da kaçınılması önerilmektedir.
 

Gün İçinde İstediğiniz Zaman Alabileceğiniz Magnezyum Formları


Aşağıdaki magnezyum formlarını günün herhangi bir saatinde alabilirsiniz.
 

Magnezyum Oksit


Magnezyum oksit (magnezyum ve oksijen iyonları) mineralin biyoyararlanımı daha az olan formlarından biridir. Bu basit ve uygun fiyatlı eşleştirme genellikle magnezyum ihtiyaçlarını karşılamak ve bağırsak hareketinin teşvik edilmesini sağlamak için kullanılır.
 
Magnezyum oksit emilimine yardımcı olmak ve olası mide rahatsızlığını önlemek için her zaman yemekle birlikte alınmalıdır. Magnezyum oksit tuvalete çıkma sayısını arttırabileceği için günün erken kullanılması önerilmektedir.
 

Magnezyum Taurat


Magnezyum taurat, sporcular ve benzer şekilde sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürenler için iyi bir magnezyum formudur.
 
Magnezyum taurat ayrıca gevşemeye yardımcı olur; bu da onu yorgunluk başladığında ve stres hakim olduğunda başvurulacak bir mineral haline getirir. Ayrıca enerji seviyelerini artırmak ve size daha iyi bir gece uykusu sağlamak için de harikadır. Magnezyum taurat kullanım amacına göre günün herhangi bir saati kullanılabilir.
 
 

Sabah Alınması Önerilen  Magnezyum Çeşitleri


Aşağıdaki magnezyum takviyesi türleri en iyi şekilde sabah veya günün erken saatlerinde alınır.
 

Magnezyum sitrat


Bir başka popüler magnezyum takviyesi türü olan magnezyum sitratın vücut tarafından emilmesi oldukça kolaydır (magnezyum bisglisinat kadar olmasa da). Magnezyum emilimine yardımcı olmak için sitrik asitle eşleştirir.
 
Bu takviye çoğunlukla vücuttaki düşük magnezyum seviyelerini gidermek için alınır, ancak teknik olarak minerali vücudunuza etkili bir şekilde ileten tüm magnezyum kompleksleri magnezyum sevviyelerinin artmasına yardımcı olur.
 
Bununla birlikte, magnezyum sitratın yüksek dozlarda doğal bir müshil etkisi vardır, bu nedenle bağırsak hareketlerinin artmasına yardımcı olabilir. Glisinattan farklı olarak, tuvalete çıkma sayısını arttırabileceği için gece vakti kullanılması önerilmemektedir.
 
Bunun yerine, magnezyum sitratın günün erken saatlerinde, kahvaltı veya öğle yemeği sırasında bir miktar yiyecekle birlikte alınması, magnezyum sitratın daha başarılı bir şekilde emilmesini sağlamaya yardımcı olacaktır.
 

Magnezyum L-Treonat


Magnezyumun bu formunun bağışıklık fonksiyonunu desteklediği ve aynı zamanda bilişsel ve kemik sağlığının iyileştirilmesinde de yararlı olabileceği gösterilmiştir. Araştırmacılar, magnezyum l-treonatın bu etkilere sahip olduğuna inanmaktadır çünkü magnezyum l treonat hücrelerde enerji üretimi ve protein üretimi de dahil olmak üzere vücuttaki metabolik yolların çoğunda rol almaktadır. Her ne kadar bu özel magnezyum formunun zamanlaması konusunda çok fazla araştırma olmasa da, biliş açısından faydaları göz önüne alındığında sabahları almayı düşünebilirsiniz.
 

Magnezyum Malat

 
Magnezyum malat magnezyumu malik asitle eşleştirir; bu magnezyum formunun klinik çalışmalarda enerji üretimini teşvik ettiği gösterilmiştir. Bu nedenle çoğu insan bu takviyeyi sabah saatlerinde veya günün başında almak isteyecektir. Magnezyum malat sabah antrenmanlarından önce alınması popüler bir takviyedir. Biyoyararlanımı magnezyum oksitten daha fazla olmasına rağmen, rahatsız edici yan etkilerin olasılığını en aza indirmek için yine de bir miktar yiyecekle birlikte alınmalıdır.
 
Magnezyum takviyesini ne şekilde ayarlarsanız yapın, günlük takviyeyi hemen hemen aynı saatte almak bir ritim yakalamanıza yardımcı olacak ve bir takviyeden daha fazla yarar almanızı sağlayacaktır.
 

Gece Alınması Önerilen Magnezyum Formları

Diğer taraftan, aşağıdaki magnezyum takviyeleri ideal olarak gece saatlerinde alınır.
 

Magnezyum Glisinat


Magnezyum glisinat (veya daha doğru bir ifadeyle magnezyum bisglisinat), magnezyumu iki molekül glisinle eşleştirir; bu amino asitin klinik deneylerde rahatlamayı teşvik ettiği ve uyku kalitesini artırdığı gösterilmiştir.
 
Magnezyum ve glisin kombinasyonu vücut tarafından kolayca emilir ve bunun sayesinde bu magnezyum formunu yemekle birlikte almanıza gerek yoktur.
 
Daha az emilebilen ve bağırsakları uyarabilen diğer magnezyum takviyelerinin aksine, magnezyum glisinat almak tuvaleti kullanma sayınızı arttırmaz. Her şey göz önünde bulundurulduğunda, magnezyum bisglisinat günün yorgunluğunu atmak ve derin, kesintisiz bir gece uykusuna hazırlanmak istediğinizde, yatmadan önce almanız tavsiye edilen bir takviyedir.
 
Magnezyum bisglisinatın yatmadan bir ila iki saat önce alınması önerilmektedir.